Lemnul Sfintei Cruci a poposit aseara la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Fragmentul din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos a fost prezent in cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2004, si la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Mai multe amanunte despre acest eveniment deosebit ne-a oferit Parintele Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane: ‘A fost un moment de bucurie duhovniceasca pe care credinciosii din Bucuresti l-au trait aseara dupa ce delegatia Bisericii Ortodoxe a Greciei a ajuns de la Aeroportul International ‘Henri Coanda’ la Catedrala Patriarhala din Bucuresti. Delegatia Bisericii Ortodoxe a Greciei condusa de Inalt Prea Sfintitul Panteleimon, Mitropolit de Veria, Nausa si Kampania, insotit si de alti reprezentanti de seama ai acestei Biserici Ortodoxe surori, a fost intimpinata la Catedrala Patriarhala de catre Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si de episcopii vicari ai Patriarhiei Romane si ai Arhiepiscopiei Bucurestilor. Fragmentul din Sfanta Cruce a fost adus in Catedrala Patriarhala in fata iconostasului, unde a fost oficiata o slujba de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, inconjurat de ceilalti ierarhi, in prezenta unui numar impresionant de credinciosi, studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si elevi seminaristi. Dupa acest scurt serviciu divin, fragmentul din Sfanta Cruce a fost asezat langa racla cu cinstitele moaste ale Sfantului Dimitrie cel Nou din Basarabi si langa racla cu particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, care se gasesc la Catedrala Patriarhala. Pana tarziu in noapte, credinciosii din Bucuresti au trecut sa se inchine la fragmentul din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos.’

In aceasta dimineata, fragmentul din lemnul Sfintei Cruci va fi adus de delegatia Bisericii Ortodoxe din Grecia la Iasi, unde va ramine pana pe 15 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente