Legalizarea prostituției este dăunătoare persoanei, familiei și societății

În legătură cu materialul de presă despre legalizarea prostituției, postat pe pagina electronică a cotidianului Gândul, sub semnătura doamnei Sorina Ionașc, facem următoarele precizări:

Pe lângă faptul că prostituția este contrară Sfintelor Scripturi și învățăturii Bisericii, o eventuală legalizare a acesteia va contribui la subminarea demnității persoanei, a unității și integrității familiei, la creșterea numărului divorțurilor și a traficului de persoane, la degradarea morală a societății și la proliferarea unor boli.

Acolo unde prostituția îmbracă haina „respectabilă” a legalității, infracționalitatea crește, rata incidenței unor boli specifice nu scade, prostituția ilegală nu dispare, iar persoanelor captive acestei sclavii motivată financiar le este afectată iremediabil sănătatea sufletească și fizică. În același timp, este degradant și umilitor ca persoana umană să devină un obiect tranzacționat financiar.

Din aceste motive, prostituția este interzisă prin lege în multe țări europene (Italia, Irlanda, Luxemburg, Finlanda, Polonia etc.), ca și în majoritatea statelor federale americane (SUA).

În plus, reamintim faptul că România a ratificat Convenția ONU privind „Suprimarea Traficului de Persoane și a Exploatării prostituării altora” prin care țara noastră se obligă să nu legalizeze prostituția.

În concluzie, așa cum am spus și în alte comunicate pe aceeași temă, legalizarea prostituției nu contribuie la sănătatea, prosperitatea și progresul societății, ci, dimpotrivă, reprezintă un rău multiplu pentru persoană, familie și valorile morale ale societății.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente