Lecție deschisă la ora de religie în Cerneteaz, jud. Timiș

În această săptămână a avut loc la școala din Cerneteaz, jud. Timiș lecția deschisă de religie susținută de profesoare Ana-Marinela Radin. La această oră au asistat preotul paroh Iulian Matiș, preotul Sorin Vasiu și viceprimarul satului, ing. Traian Dejeu, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Școlii cu clasele I-IV Cerneteaz, elevii fiind grupați pe clase. În deschiderea activității s-a rostit rugăciunea ‘Tatăl Nostru’, apoi elevii s-au așezat în bănci și li s-a adresat întrebarea dacă suntem vrednici să rostim această rugăciune, întrucât știm că noi cerem lui Dumnezeu să ne ierte greșelile precum iertăm și noi celor ce ne greșesc. Elevii au știut să dea explicația corectă, răspunzând că dacă noi suntem în stare să iertăm pe cei care ne greșesc, cu atât mai mult Dumnezeu ne iartă și pe noi.

Apoi s-a continuat cu prezentarea pe clase a portofoliilor, cuprinzând materialul-suport predat în cadrul orelor de religie, a materialelor realizate de ei și a fișelor de muncă independentă.

Elevii au avut de realizat un desen cu scopul de a se releva subiectul ce i-a emoționat mai mult la orele de religie și pe care l-au prezentat în fața preoților prezenți. Aceștia au demonstrat multă dragoste și credință pentru Dumnezeu prin modul de abordare și de cunoaștere a subiectelor puse în discuție.

Educația creștină este pentru viața veșnică

‘Educația religioasă este fundamentală pentru formarea personalității unui copil. După cum îngrijești o plantă să crească mare și să dea rod, tot așa trebuie să ne îngrijim și de un copil ca să dea rod cât mai bogat. Nu este suficientă îngrijirea trupească, îmbrăcăminte și mâncare, deoarece acestea nu-l formează și nu-l modelează în viață, ci mai importantă este îngrijirea sufletească, căci aceasta îl înnobilează, îi dă bunătate, dragoste, milă și toate virtuțile și este o pregătire pentru viața veșnică. Educația creștină a Bisericii urmărește realizarea comuniunii omului cu Dumnezeu, ceea ce presupune din partea tânărului o permanentă purificare de patimi și o creștere în virtuți. Domnul Iisus îi iubește și-i respectă pe toți copilașii, indiferent dacă sunt bogați sau săraci, albi sau negri, sănătoși sau bolnavi. El nu-i respinge niciodată pe copii, ci îi protejează și îi binecuvântează’, a declarat Ana-Marinela Radin.

La finalul activității, lucrările elevilor au fost puse la expoziție, iar ora s-a încheiat prin rostirea unei rugăciuni de mulțumire pentru Tatăl Ceresc.

‘Educația religioasă nu este o simplă meserie pe care o poate îndeplini oricine, ci constituie o însușire, care este cucerită și însușită cu efort și credință exemplară. Omul se cunoaște după copiii pe care i-a lăsat în urmă, așadar să ne străduim să lăsăm în urma noastră copii buni, cinstiți, credincioși și cu frică de Dumnezeu’, a mai spus Ana Radin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…