Lansările Editurii Andreiana la Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă, organizat la Sibiu, în perioada 8-10 noiembrie 2012, Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului a lansat trei volume realizate de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și un volum al pr. prof. dr. academician Mircea Păcurariu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În prima zi a manifestării de la Biblioteca ASTRA, Editura „Andreiana” a prezentat, în prezența autorului, IPS Laurențiu, volumul „Bucuria de a trăi viața în Hristos”, o lucrare ce însumează predicile și cuvântările ierarhului în anii de păstorire a credincioșilor ardeleni, volumul „Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii Tale”, o colecție a studiilor de teologie liturgică semnate de Mitropolitul Ardealului, profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, și volumul „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, „Păstorul cel bun” al Ardealului”, rânduri închinate canonizării primului mitropolit al Transilvaniei”.

Cuvântările inaugurale au aparținut pr. prof. dr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, și pr. Savu Popa, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, ambii subliniind importanța lucrărilor pentru teologia românească. IPS Mitropolit Laurențiu a adus câteva explicații referitoare la volumele prezentate, a mulțumit tuturor pentru prezență și i-a îndemnat pe vizitatori să se oprească și să studieze oferta de carte a Editurii „Andreiana”. „De bună seamă, nu am făcut tot ce ne-am dorit să facem în acești ani, dar cât a fost în a noastră putință, am lăsat ceva posterității”, a spus ierarhul.

Volum dedicat Sfântului Andrei Șaguna

Editura „Andreiana” a prezentat, apoi, volumul „O viață închinată Bisericii și neamului. Sfântul Ierarh Andrei Șaguna”, semnat de pr. prof. dr. acad. Mircea Păcurariu. Momentul a fost deschis de lect. dr. Emanuel Tăvală, ucenic al părintelui Păcurariu, care a prezentat această lucrare din „Colecția Șaguniană” a editurii.

La rândul său, părintele academician Mircea Păcurariu și-a mărturisit interesul continuu pentru studiul vieții și activității marelui mitropolit al Ardealului și a subliniat unicitatea acestei lucrări apărute acum la Sibiu, o actualizare a monografiilor de până acum a mitropolitului sfânt și o prezentare a tuturor aspectelor din viața sa.

„Am socotit că este datoria mea de profesor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române să scriu această carte, mai ales acum, după canonizarea Sfântului Andrei Șaguna, ca un omagiu adus memoriei sale, dar și pentru a-i face cunoscută personalitatea”, a explicat părintele Păcurariu.

Comentarii Facebook


Știri recente