Lansarea volumului Simpozionului internațional ‘Rugăciune și Teologie. Anul Sfântului Vasile cel Mare’

Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului a găzduit ieri lansarea volumului Simpozionului internațional ‘Rugăciune și Teologie. Anul Sfântului Vasile cel Mare’. Simpozionul a fost prilejuit de proclamarea de către Patriarhia Română a anului 2009 ca Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (+379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni, dar și comemorările jubiliare pe care Episcopia Caransebeșului le-a sărbătorit în acest an: 150 de ani de la nașterea Arhimandritului Prof. Dr. Iosif Iuliu Olariu, părintele studiilor biblice din România; 150 de ani de la întemeierea Mănăstirii Călugăra, una din cele mai reprezentative mănăstiri din Banatul Montan, cu tradiție pusnicească din secolul al XII-lea. Volumul cuprinde studii ale unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, profesori de teologie, preoți cu preocupări istoriografice, istorici din țară și străinătate, specialiști în domeniul istoriei Banatului și profesori ai disciplinelor biblice de la Facultățile de Teologie din țară, informează Episcopia Caransebeșului.

Acest eveniment s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului și a Preasfințitului Părinte Episcop Daniil al Daciei Felix, precum și a unui număr însemnat de dascăli la Seminariile Teologice și facultățile de Teologie din Mitropolia Banatului.

Volumul de carte conține articole și studii teologice importante, aflate sub semnătura teologilor recunoscuți din Patriarhia Română, a apărut la editura Diecezană a Episcopiei Caransebeșului și se găsește la pangarele catedralelor episcopale din Caransebeș, precum și la toate magazinele Diecezane din cadrul eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente