Lansarea proiectului Voluntariat pentru coeziune socială, la Craiova

Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, a organizat vineri, 7 decembrie 2012, conferința de lansare a proiectului „Voluntariat pentru coeziune socială”, derulat în cadrul proiectului „Programul de Cooperare Transfrontalieră 2007 – 2013 România – Bulgaria”. Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a Centrului social de zi pentru persoane vârstnice Mitropolit Firmilian, după cum ne-a transmis Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Asociația Vasiliada are calitatea de lider de parteneriat, iar pentru acest proiect colaborează cu Centrul de voluntariat pentru tineret din Vidin – Bulgaria. În cadrul conferinței au fost comunicate scopul, obiectivele și activitățile proiectului, cu rolul de a promova sfera voluntariatului transfrontalier în rândul tinerilor, a furnizorilor de servicii sociale și a instituțiilor educaționale. „Proiectul își propune să creeze o rețea de voluntariat, în special în domeniul serviciilor sociale, care va funcționa îndeosebi în zona de frontieră a României cu Bulgaria, în județele Dolj și Mehedinți, respectiv localitățile Vidin și Montana – Bulgaria. Proiectul va debuta cu o cercetare sociologică, în cadrul căreia ne propunem să identificăm și să cunoaștem mai bine dinamica voluntariatului social în aceste zone. În urma acestei cercetări vom elabora un ghid metodologic cu voluntarii, pe care îi vom instrui printr-un program de training. Ne propunem astfel să creem o rețea de aproximativ 60 de voluntari care să poată să își ofere serviciile în diferite instituții care au nevoie de implicarea voluntarilor”, a declarat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada. Părintele Stănulică a adăugat, de asemenea, că acesta este primul proiect realizat în parteneriat cu o organizație din Bulgaria. „Unul dintre aspectele care fac acest proiect interesant, viabil și sustenabil este faptul că, pe lângă programul de training în care vor fi implicați voluntarii proiectului, le vom facilita acestora două schimburi de experiență cu voluntari din Bulgaria, ceea ce va pune bazele unei rețele transfrontaliere de voluntariat. De asemenea, după sesiunea de training, voluntarii proiectului vor avea posibilitatea să meargă în diferite instituții, care au nevoie de implicarea voluntarilor, astfel încât acest proiect vine și în sprijinul instituțiilor care au nevoie de ei”, a subliniat părintele Adrian Stănulică.

Proiectul „Voluntariat pentru coeziune socială” se desfășoară pe parcursul a 12 luni, din noiembrie 2012 până în noiembrie 2013 și este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Comentarii Facebook


Știri recente