Lansarea Proiectului „Rețea Interregională de Centre Educaționale” pentru Regiunea Vest

În Sala Festivă a Centrului Eparhial din Timișoara a avut loc astăzi, 31 august, conferința de lansare a proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” pentru regiunea Vest, informează TRINITAS TV. Proiectul a fost demarat de Arhiepiscopia Alba Iuliei la începutul lunii august și are drept scop prevenirea fenomenului de abandon timpuriu al școlii și menținerea în sistemul de educație a 500 de elevi prin crearea unei rețele de centre educaționale.

„Proiectul strategic este rodul unui parteneriat între principalul instrument de filantropie al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și anume Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Arhiepiscopia Timișoarei alături de alți șase parteneri. În cadrul conferinței de presă de lansare a acestui proiect pentru regiunea Vest am prezentat principalilor actori complexitatea acestui proiect”, a spus Pr. Cons. Cristian Pavel de la Sectorul social al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Modelul va fi aplicat în cadrul celor 16 centre educaționale care vor fi înființate în județele Alba, Mureș și Timiș.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și ai școlilor din orașele Timișoara, Lugoj, Făget, Sânnicolau și Deva.

Comentarii Facebook


Știri recente