Lansarea Proiectului „Complex de servicii pentru vârstnici” la Orăștie

Episcopia Devei și Hunedoarei în parteneriat cu Primăria municipiului Orăștie a lansat un proiect de ajutorare a persoanelor vârstnice, proiect care urmează a fi concretizat prin amenajarea unui centru social modern.

În sala de ședințe a Primăriei Municipiului Orăștie a avut loc astăzi, 19 octombrie 2010, lansarea Proiectului „Complex de servicii pentru vârstnici”, proiect realizat de Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria orașului Orăștie. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei precum și reprezentanții ai autorităților locale care au dorit să ia parte la acest eveniment, după cum ne informează părintele arhid. Cristian Dinculeană, Secretar Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Obiectivul proiectului este acela de îmbunătățire a sistemului de protecție a persoanelor vârstnice din Orăștie prin înființarea unui centru social cu dotări moderne care să corespundă nevoilor acestora. Complexul de clădiri va avea putea găzdui 30 de persoane în regim rezidențial și 10 persoane asistate în sistem de zi, pentru socializare.

Ansamblul de clădiri care va face obiectul proiectului „Complex de servicii pentru vârstnici” se află în proprietatea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Orăștie, fiind un monument istoric local prin faptul că a reprezentat cea mai veche școală din Municipiul Orăștie. Clădirea aflată în vecinătatea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Orăștie, a deservit în decursul timpului ca centru de plasament pentru copiii nevoiași din Orăștie, iar cu câțiva ani în urmă a fost dezafectat.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului „Complex de servicii pentru vârstnici”, Preasfințitul Părinte Gurie Episcopul Devei și Hunedoarei a adresat un scurt cuvânt celor prezenți referitor la importanța milosteniei, virtute care are la bază împlinirea poruncii dumnezeiești de iubire a aproapelui. Totodată, Preasfinția Sa a evidențiat rolul covârșitor pe care îl are lucrarea socială în atingerea sensului real al vieții noastre prin continuarea activității filantropice desfășurată de Mântuitorului Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente