Lansarea proiectului Calea mântuirii în Arhiepiscopia Râmnicului

Sala de ședințe „Emaus” a Centrului eparhial din Râmnic a găzduit săptămâna trecută sesiunea de implementare a proiectului de catehizare a adulților „Calea mântuirii” în Arhiepiscopia Râmnicului, informează „Ziarul Lumina”.

La eveniment a fost prezent Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Întrunirea a reunit responsabilii cu cateheza eparhială de la cele trei protopopiate ale eparhiei, dar și preoți care și-au manifestat intenția de a aplica și a implementa proiectul la nivel parohial, în cadrul comunităților de credincioși. În deschiderea conferinței, PS Emilian a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanța și necesitatea catehezei în pastorația preotului, dezvoltată prin proiectele inițiate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și în mod special prin proiectul „Calea mântuirii”.

La eveniment au mai participat pr. Constantin Cîrstea, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, pr. Constantin Olariu, inspector cu catehizarea tineretului, pr. prof. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, și pr. Iulian Mădălin Bușagă, protopop de Drăgășani. Pentru implementarea cu succes a proiectului de cateheză în cadrul comunităților parohiale, participanții au primit materiale video și un suport text.

Comentarii Facebook


Știri recente