Lansarea monografiei bisericii parohiei Bolvașnița din Episcopia Caransebeșului

În seara zilei de 22 februarie a.c, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a slujit vecernia misionară și a participat la lansarea monografiei bisericii din parohia Bolvașnița.

Aflată în protopopiatul Caransebeș, parohia Bolvașnița numără 104 familii și 382 credincioși și este păstorită de vrednicul preot paroh Lazăr Suciu, care de 29 ani slujește în această comunitate.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și cu sprijinul credincioșilor, la împlinirea a 175 de ani de când este atestată documentar această parohie, precum și aniversarea a 29 de ani de când părintele paroh slujește aici, s-a realizat editarea monografiei bisericii parohiale, volum ce poartă titlul – „Biserica din Bolvașnița după 175 de ani”.

Acest important eveniment pentru parohie s-a bucurat de prezența Întâistătătorului Episcopiei Caransebeșului care săvârșit slujba vecerniei, după care a luat parte la lansarea amintitei monografii.

După săvârșirea slujbei vecerniei și după rostirea cuvântului de învățătură s-a făcut prezentarea monografiei bisericii de către părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, mai apoi Chiriarhul exprimând atât mulțumirea părintească, dar și îndemnul către preot și credincioși de a nu slăbi în rodnica activitate pastoral-misionară a comunității ortodoxe din Bolvașnița.

În încheiere, Chiriarhul a miruit toți credincioșii prezenți, în timp ce elevi seminariști și studenți teologi au înălțat duhovnicește pe toți cei prezenți prin intonarea de cântări religioase.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…