Lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2012

La Biblioteca Județeană ,,Panait Cerna” din Tulcea a avut loc Vineri, 13 iulie 2012, lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2012.

Începând cu primul număr al acestuia în 2009, s-au stabilit cele 6 rubrici permanente: Cronica bisericească, Evenimente, Biserica în actualitate, Viața pastoral – misionară, Pagini de istorie și cultură și Tabel statistic care prezintă în articole de înaltă ținută științifică aspectele vieții religioase, spirituale și culturale din spațiul nord dobrogean și nu numai.

În același timp, Îndrumătorul Pastoral se dorește a fi o carte cu orizont, motiv pentru care în cuprinsul ei rubrica Evenimente pune în circulație evenimente marcante din cadrul Eparhiei dar și din lumea intercreștină.

Paginile cărții sunt deschise oricărui bun condeier și a fost concepută drept un spațiu fructuos al întâlnirii dintre clerici și mireni, un punct comun, convergent în misiunea culturală a Bisericii în lume.

La lansare, după cum ne informează Episcopia Tulcii, au luat parte Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, personalul administrativ al Centrului Eparhial, preoți, membri ai Asociației ,,Aegyssus” a Scriitorilor Tulceni, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai autorităților locale din municipiul Tulcea, alți invitați.

Au luat cuvântul P.S. Părinte Visarion, prof. Mihai Marinache, dr. ing. Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, dl. Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației ,,Aegyssus” a Scriitorilor Tulceni, prof. Lelia Postolache, prot. Ispas Romeo Gabriel, Pc. Pr. Ioan Strat, istoricul Nicolae Rădulescu, d-na Ligia Dima din partea I.C.E.M. Tulcea și Pc. Pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii.

Manifestarea se înscrie în programul acțiunilor culturale programate a se desfășura în Episcopia Tulcii în anul 2012, Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

Comentarii Facebook


Știri recente