Lansarea CD-ului Eu sunt Învierea, la Moinești

La Moinești, în județul Bacău, a avut loc duminică, 25 martie, lansarea CD-ului Eu sunt Învierea! cu cântări ale Corului „Resurrectio” al Liceului Teoretic „Spiru Haret” din municipiu, dirijat de prof. Gabriela Biea.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua conferințe din cadrul Serilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protoieria Moinești, în colaborare cu Primăria Moinești și Liceul Teoretic „Spiru Haret”. CD-ul cuprinde un fragment din Paraclisul Maicii Domnului, Luminânda Sfintelor Paști, Condacul Sfintelor Paști, cântările „Ziua Învierii” și „Eu sunt Învierea”. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Protopopiatul Moinești și sponsorizat de câteva parohii din zonă: Parohia Poduri, Parohia Valea-Șoșii, Parohia Măgirești și Parohia Ciobănuș-Straja. Fondurile obținute prin difuzarea acestui material vor fi folosite pentru susținerea activităților social-filantropice ale corului.

„Doamna profesoară Gabriela Biea a pregătit un cor de elevi în niște timpuri în care tineretul este preocupat de cu totul alte lucruri și alte moduri de a-și petrece viața. Copii aceștia nu au studii muzicale, nu au studii de conservator, dar cântarea lor sună atât de armonios și de cald, încât parcă asiști la un cor al unor teologi. Din toată inima le mulțumesc pentru această ocazie oferită, ca noi să ne simțim mai bine, să uităm de grijile cele lumești și să fim mai aproape de cele sfinte”, a declarat prof. Cornelia Lupeș, în cadrul festivității de lansare.

„Ceea ce ne face diferiți unul față de celălalt, pe noi oamenii, este sistemul de valori în care credem. Acesta ne definește ca indivizi și ca grupuri. Cu un sistem de valori ieșim din familie, cu un sistem de valori ieșim din școală, un sistem de valori promovăm în rândul persoanelor cu care venim în contact și a acelora pe care le educăm ca dascăli. Cum putem forma un sistem de valori dezirabil la elevii noștri, este frământarea care ne urmărește și pe care o urmărim în parcursul nostru social, familial, profesional și care stă la baza activității noastre didactice. Cu multă durere în suflet constat că românii au uitat însemnătatea unor date de referință din istoria neamului, și cum elevii sunt dornici să participe la tot felul de activități artistice. Membrii corului «Resurrectio» nu numai ca își fixează aceste repere istorice, dar relația lor cu școala, familia, Biserica, societatea, va fi substanțial îmbogățită”, a declarat prof. Gabriela Biea, dirijoarea corului.

Corul Liceului Teoretic „Spiru Haret” a fost înființat la începutul anului 2010 sub coordonarea profesoarei Gabriela Biea. Pe 3 aprilie 2011, în cadrul conferinței care l-a avut ca invitat pe Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, corul a primit binecuvântarea Preasfinția Sale de a-și continua misiunea, cu numele „Resurrectio” (Înviere).

Comentarii Facebook


Știri recente