Lansarea CD-ului audio DE DEMULT la Ateneul Sfântului Pantelimon-Foișorul de Foc

La biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc, Duminică, 11 martie 2012, orele 12.30, va fi lansat CD-ul audio intitulat DE DEMULT cu piesa de teatru scrisă în anul 1914 de col. magistrat DINIU N. IOAN despre activitatea misionar-religioasă de încreștinare din anii 300-304 din Iudeea, în interpretarea trupei de teatru ATENEUL SFNTULUI PANTELIMON.

Coperțile CD-ului au fost realizate de membrii acestei trupe de teatru, în urma unui concurs de desen fiind selectate lucrările domnișoarelor ELENA SANDU, ANTONIA CHIROIU-BOTEANU și CRISTINA CHIROIU-BOTEANU.

Evenimentul se dorește a fi „o lansare fără de vânzare pentru o viață fără de singurătate” cu scopul de a prevesti „Masa Bunei Vestiri”, un miniproiect de educație social-filantropică înscris atât în campania parohială „Stop însingurării!” destinat ajutorării bătrânilor singuri și bolnavilor din comunitate, cât și la Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai 2012.

După cum se menționează într-un comunicat emis de Biroul de presă

al Centrului socio-cultural parohial ATENEUL SFNTULUI PANTELIMON, ideea acestui miniproiect s-a născut din dorința unei femei în vârstă, Virginia Sorescu, care s-a adresat preoților de la Biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc, pentru a pune în scenă, cu ajutorul copiilor din grupa parohială de cateheză, a unei piese de teatru scrisă de tatăl ei, Diniu N. Ioan (1893-1985).

Conform declarației doamnei Virginia Sorescu, ‘aceasta este singura piesă de teatru scrisă de col. magistrat DINIU N. IOAN pe când avea 21 de ani. Diniu N. Ioan a fost un om bun și înțelegător care a iubit adevărul, dreptatea, cinstea, corectitudinea și disciplina, fiind un exemplu în acest sens prin meseria sa de judecător în instanțe (Președinte al Tribunalului Militar din Craiova, Prim- președinte al Curții Marțiale a Capitalei, unul din Primii Consilieri ai Înaltei Curți de Justiție, Inspector al Închisorilor etc). Avea o figură patriarhală, multă pace în suflet și o prestanță publică deosebită. După cum se știe, având asemenea funcție importantă până în 1946 (colonel magistrat militar – n.n.), vă dați seama ce s-ar fi întâmplat în vremea regimului comunist dacă se afla că ar fi scris o piesă religioasă? Cu toate acestea, în ciuda restricțiilor regimului comunist, această piesă de teatru a fost păstrată ca o comoară neprețuită în arhiva sa personală, iar eu, regăsindu-o după atâta amar de vreme, am pus-o în valoare cu ajutorul copiilor trupei de teatru ATENEUL SFNTULUI PANTELIMON de la Foișorul de Foc din București ‘.

Comentarii Facebook


Știri recente