Lansarea cărții jurnalistului Dumitru Manolache, ‘Andrei, Apostolul lupilor’

Miercuri 26 noiembrie, ora 14.00, la librăria Mihail Sadoveanu din Capitală, Editura ‘Dacica’ va lansa ediția a II-a revizuită și augmentată a volumului ‘Andrei, Apostolul lupilor’, al cărui autor este jurnalistul Dumitru Manolache, realizatorul paginii creștine a cotidianului ‘Gardianul’. Apărută în condiții grafice de excepție, cartea are un cuvânt înainte semnat de părintele Arsenie Papacioc, iar la lansare vor vorbi eseistul Răzvan Codrescu, jurnalistul Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului ‘Gardianul’, și părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Lansarea este dedicată apropiatei sărbători a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României (30 noiembrie).

Domnul Răzvan Codrescu, eseist, apreciază că, „fără a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste și migală mărturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice și folclorice referitoare la Sfântul Andrei, Cel dintâi chemat, și la misiunea lui evanghelizatoare la gurile Dunării, unde strămoșii românilor, vechii daci (al căror nume etnic se tălmăcește „lupii”), au primit creștinismul de timpuriu, în mod pașnic și organic, pregătiți tainic pentru aceasta de henoteismul spiritualist al religiei lui Zamolxis.

‘Andrei, Apostolul lupilor’ este cea mai completă sinteză de până astăzi a tradiției globale privitoare la Sf. Andrei și la originile apostolice ale creștinismului românesc, oferind reflecției teologice un vast material factologic, în parte inedit, într-o vreme în care conștiința românească are nevoie mai mult decât oricând de o recuperatio a propriilor temeiuri istorice și religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente