Lansare de film religios la biserica Spitalului Municipal Pașcani

La Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a avut loc vineri, 7 decembrie 2012, lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul”, realizat de pr. Gigi-Daniel Ioan, misionar de caritate și secretarul Protopopiatului Pașcani. Filmul, ce are durata de 23 de minute, prezintă într-un mod deosebit asistența religioasă din spitale și importanța deosebită a slujbei Sfântului Maslu în procesul de vindecare, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Numeroși credincioși, cadre medicale și preoți au participat în după-amiaza zilei de vineri, 7 decembrie 2012, la slujbele religioase săvârșite la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Municipal de Urgență Pașcani și la lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul”, realizat de preotul unității medicale, misionar de caritate Gigi-Daniel Ioan.

Programul religios a debutat cu slujba acatistului Sfintei prăznuite Filofteia de la Curtea de Argeș, a continuat cu slujba Aghezmei, apoi cu slujba Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de 9 preoți. La finalul Sfântului Maslu, cei prezenți au vizionat, timp de 23 de minute, filmul religios „Iisus Hristos Vindecătorul”, aflând în acest mod mai multe lucruri despre asistența medicală și religioasă din spitalul pășcănean. Totodată, filmul a subliniat importanța deosebită a slujbei Sfântului Maslu în procesul de vindecare, cât și necesitatea pomenirilor multe în rugăciune a celor bolnavi. La final, tema filmului a fost discutată și analizată de cadrele medicale prezente, de preoți și de credincioși.

„Filmul pe care l-am lansat în Biserica Spitalului Municipal Pașcani reprezintă o dorință mai veche de a mea, fiind al doilea film realizat de mine. Primul se numește „Hristos Doctorul”, este în limba engleză și l-am prezentat, acum patru ani, în cadrul unui schimb pastoral cu o biserică luterană din Danemarca. Cel de-al doilea film, „Iisus Hristos Vindecătorul”, privește în mod direct pe omul aflat în situații dificile ale vieții, din cauza bolii. Mărturisesc că sunt pasionat de arta filmului în general, iar realizarea unui film despre activitatea pe care o desfășor, mai ales acum ca preot într-un spital, a reprezentat, în cei 17 ani de preoție, o permanentă preocupare. De aceea doresc să mulțumesc, în mod deosebit, celor care mi-au fost alături în acest demers al meu, familiei, personalului medical și administrativ al spitalului care a sprijinit ideea realizării acestui film, profesorului meu de limbă română de la seminar, domnul Constantin Adamovici, socrului meu, părintele Ion Baciu, doamnei directoare a Casei de Cultură din Pașcani, Mărioara Preotul, domnului Valentin-Ioan Leonte și nu în ultimul rând preoților și credincioșilor care au participat la premieră”, a declarat pr. Gigi-Daniel Ioan.

Lansarea filmului „Iisus Hristos Vindecătorul” la Biserica Spitalului Municipal Pașcani face parte din cadrul manifestărilor dedicate anului 2012, declarat de Patriarhia Română ca „An omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”. El va putea fi vizionat, începând cu zilele următoare, pe Portalul Doxologia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente