Lansare de carte: „Prea Sfințitul Policarp, Însemnări despre Unchiul Pompei”

La sediul Ministerul Afacerilor Externe a fost lansată astăzi, 30 iunie, cartea „Prea Sfințitul Policarp, Însemnări despre Unchiul Pompei”. Volumul îl are ca autor pe Radu Șerban, diplomat în cadrul acestui Minister și nepotul vrednicului de pomenire Policarp Morușca, primul episcop pentru românii din America. La evenimentul de astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost reprezentat de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal. Preasfinția Sa a amintit celor prezenți situația episcopiilor ortodoxe din America, exprimându-și dorința unificării acestora.

Cei prezenți la eveniment au accentuat rolul istoric pe care l-a avut episcopul Policarp Morușca în dialogul intercultural și religios al Bisericii Ortodoxe Române cu autoritățile americane și au apreciat demersul făcut de autorul cărții pentru cunoașterea personalității primului episcop român din America.

La finalul evenimentului, Radu Șerban a relatat celor prezenți modalitatea în care a strâns materialul documentar pentru întocmirea lucrării.

Lansarea de astazi a avut loc în cadrul programului intitulat „Cartea lunii iunie la Ministerul Afacerilor Externe” care își propune un dialog între mediile academice, culturale, științifice și societatea civilă din România.

Comentarii Facebook


Știri recente