Lansare de carte la Mănăstirea Antim

„Pelerin în căutarea luminii”, cartea părintelui arhimandrit Timotei Ioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, a fost lansată în această seară, la 5 aprilie 2012, la Palatul Bibliotecii Sfântului Sinod din Capitală, informează TRINITAS TV. La lansarea volumului a fost prezent și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a spus: „Nu goana după prestigiul literar urmărește părintele, ci cu adevărat să lase în memoria generațiilor viitoare ceea ce a întâlnit luminos și ziditor în persoanele cu care Dumnezeu l-a întâlnit în viața aceasta. Îl felicit din toată inima”.

Volumul cuprinde 75 de articole, unele dintre ele publicate în cotidianul Patriarhiei Române, „Ziarul Lumina” în perioada 2010-2011. Volumul a apărut la Editura Trinitas a Patriarhiei României,

„Am încercat să văd întotdeauna lumina din viața oamenilor. Nu am reușit întotdeauna și vă mărturisesc că sunt restanțier, dar nu aș vrea să rămân așa. În orice caz, lumina pe care am întâlnit-o mi-a adus foarte mari bucurii. De aceea, am să încerc să o caut în continuare pentru că în întunericul acesta care pare să fie generalizat, încă mai este foarte multă lumină”, a spus părintele arhim. Timotei Aioanei, autorul cărții „Pelerin în căutarea luminii”.

La eveniment au fost prezenți numeroși oameni de cultură, dar și apropiați ai autorului.

Grupul psaltic „Thronos” al Catedralei Patriarhale, prezent la eveniment, a susținut un recital.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…