Lansare de carte la Centrul Eparhial din Timișoara

Sala festivă a Centrului Eparhial din Timișoara a găzduit astăzi, 8 mai, lansarea cărții „Neamul mustonilor în Banat”, scrisă de avocatul Horia Musta. Lucrarea prezintă una din cele mai reprezentative familii din istoria Banatului.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului: „S-a adunat multă lume astăzi aici, a fost un moment mai mult decât emoționant prăznuind și sărbătorind familia Mustonilor, familie care a dat preoți și arhierei”, informează TRINITAS TV.

Alte detalii cu privire la această lansare de carte aflăm de la Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului: „Cel mai important cleric slujitor al Bisericii Ortodoxe Române a fost Arhiereul Filaret Musta care 61 de ani a slujit neobosit Episcopia Caransebeșului. Filaret Mustea a colaborat cu Patriarhul Miron Cristea între anii 1910-1919, timp în care Ilie Miron Cristea a fost Episcop al Caransebeșului”.

Alte informații despre acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei: „Manifestarea s-a deschis cu cântarea ‘Hristos a Înviat’ și rugăciunea ‘Tatăl nostru’. Apoi, după cuvântul Părintelui Mitropolit și al Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului care a fost invitat la această manifestare a vorbit protopopul Oraviței, profesori de la Universitatea de Vest din Timișoara și, de asemenea, doctori, ingineri, profesori și alte rude din țară și străinătate ai familiei Musta. Această lucrare se referă la familiile cele mai reprezentative din istoria Banatului. De-a lungul vremii, mustonii, așa cum îi numește autorul au dat naștere multor personaje importante care au marcat în mod hotărâtor viața bănățenilor sub aspect social, politic, religios, cultural și bisericesc. E suficient să amintim pe Episcopul Filaret Musta care a desfășurat o bogată activitate în Episcopia Caransebeșului și căruia I se datorează alegerea în fruntea Eparhiei a celui care va devine primul Patriarh al României, Dr. Ilie Miron Cristea”.

Comentarii Facebook


Știri recente