Lansare de carte bisericească la Caracal

La sediul Primăriei Caracal, Preasfințitul Sebastian a participat luni, 21 noiembrie 2011, la lansarea noii ediții a cărții „Istorie bisericească pre scurt”, tradusă din limba greacă și întregită cu date istorice românești de Alexandru Geanoglu-Lesviodax, tipărită pentru prima dată în anul 1845, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Această lucrare a apărut la Editura Mega, Cluj-Napoca 2011, sub îngrijirea conf. dr. Mihail Andreescu, care adaugă la textul original un amplu studiu introductiv și bogate note bibliografice.

La eveniment au mai participat dr. Valentin Marin, redactorul acestei noi ediții, Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal, Dorin Teodorescu, director al Direcției de Cultură și Patrimoniu Olt, precum și alte personalități locale.

Conf. dr. Mihail Andreescu a precizat că ‘această lucrare cuprinde lămuriri la toate problemele și întrebările pe care societatea le pune astăzi, cu privire la istoria Bisericii. Această lucrare nu este nouă, ci este o traducere și un rezumat al unei istorii a Bisericii în trei volume, scrisă pe la 1793-1800, de către arhiepiscopul Meletie al Atenei, tradusă integral în limba română și fără nici un adaos, între anii 1820 și 1829, de către Veniamin Costache, mitropolitul Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente