Lansare de album aniversar la hramul Bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche din București

Cu prilejul hramului din acest an, biserica Parohiei „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche din București aniversează 450 de ani de atestare documentară. Momentul va fi sărbătorit de ziua Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, sâmbătă, 17 ianuarie 2009, când va avea loc o serie de evenimente cultural-religioase.

După vecernia de vineri seara, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va fi lansat albumul aniversar al acestui sfânt locaș. Lucrarea cuprinde fotografii cu cele mai importante obiecte de cult din patrimoniul bisericii (expuse în muzeul parohial), imagini ale picturii din biserică, ale icoanelor catapetesmei și hramului (Bunavestire și Sfântul Cuvios Antonie cel Mare), icoana Sfintei Treimi, păstrată din catapeteasma bisericii din vremea lui Ștefan Cantacuzino, de la 1715 etc.

Potrivit documentelor oficiale, Biserica „Sfântul Cuvios Antonie” – Curtea Veche este cel mai vechi locaș de cult din București. Biserica bucureșteană este cunoscută pentru icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie. În incendiul din 1847, Biserica Pușcăriei, aflată atunci în vecinătate, a ars, însă, în ruinele sale, a fost găsită icoana Sfântului Antonie, care a fost adusă în locașul de la Curtea Veche.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente