Lămuriri privind paraclisul provizoriu de pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Având în vedere organizarea de șantier a Catedralei Mântuirii Neamului, precum și prezența permanentă a unui număr mare de muncitori care vor lucra aici, Patriarhia Română construiește, pe amplasamentul Catedralei, o bisericuță (paraclis) provizorie, pe structură metalică, cu următoarele dimensiuni: douăzeci și cinci de metri lungime și șase metri lățime.

În această bisericuță (paraclis), cu hramul Învierea Domnului, se vor înălța zilnic rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu, pentru ajutor în buna desfășurare a lucrărilor de construire a noii Catedrale.

Tot aici, se vor primi zilnic pomelnice pentru vii și morți, precum și donații în bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, eliberându-se chitanță personalizată, iar numele va fi trecut în lista donatorilor pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului și va fi pomenit la slujbele din acest paraclis.

Atunci când lucrările de construcție a Catedralei Mântuirii Neamului se vor încheia, în locul altarului acestui paraclis provizoriu se va înălța o Sfântă Cruce, care va fi numită: Crucea Pelerinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente