LĂMURIRI CU PRIVIRE LA FIȘELE DE LUCRU LA RELIGIE PENTRU CLASA PREGĂTITOARE

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu obiecțiile unor jurnaliști referitoare la oferirea contra cost a setului de fișe de lucru la religie pentru elevii de la clasa pregătitoare, Patriarhia Română precizează:

Ca urmare a faptului că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) nu finanțează materiale didactice la această primă clasă din învățământul obligatoriu, Patriarhia Română a fost nevoită să pună în vânzare aceste fișe, deoarece în bugetul său pe anul în curs nu au fost prevăzute fonduri pentru tipărirea lor.

Prețul fișelor de lucru, publicate la Editura Basilica a Patriarhiei Române în condiții grafice deosebite (5,4 lei), acoperă integral numai cheltuielile de editare, tipărire și expediție ale acestora. De altfel, prețul lor este cel mai mic, comparativ cu ofertele altor edituri pentru fișe de lucru similare la disciplinele de la clasa pregătitoare, care sunt cuprinse între 7 și 19 lei.

Patriarhia Română este interesată de calitatea procesului educațional la disciplina religie, drept pentru care a dorit să ofere un set de materiale la clasa pregătitoare, care să aibă și avizul comisiilor de specialitate, inclusiv din MECTS, ceea ce nu se întâmplă cu numeroase alte materiale didactice oferite de alte edituri.

Informația apărută în media, potrivit căreia fișele de lucru la alte discipline pot fi preluate gratuit de pe o platformă online, este incompletă, deoarece aceste materiale didactice sunt concepute doar la câteva discipline, fără a avea avizul MECTS. Ele sunt disponibile doar învățătorilor și profesorilor, înscriși la cursul de formare pentru a preda la clasa pregătitoare. De altfel, pe această platformă online sunt postate doar câteva fișe ca model pentru cei interesați, așa cum a procedat și Patriarhia Română.

Nu în ultimul rând, dorim să precizăm faptul că la disciplina religie profesorii beneficiază, din punct de vedere didactic, de un sprijin special în activitățile desfășurate la clasa pregătitoare, prin ghidul disponibil gratuit pe site-ul www.patriarhia.ro, așa cum se menționează în comunicatul de presă al Patriarhiei Române din 10 octombrie 2012. Alături de recomandări pedagogice, ghidul oferă modele de lucru pentru fiecare conținut al învățării din fișele de lucru la disciplina religie pentru clasa pregătitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente