Lacul glaciar Balea va fi sfintit inainte de constructia primei biserici de gheata din tara

Lacul glaciar Balea, aflat la peste 2.000 m, in judetul Sibiu, va fi sfintit, in premiera, vineri, 24 noiembrie a.c., de un sobor ecumenic de preoti, inainte de constructia primei biserici de gheata din tara. ‘Este foarte important ca in acest an vom dezvolta turismul religios la Balea, inainte de Marea Adunare Ecumenica. Vom construi hotelul de gheata in forma de cruce si prima biserica de gheata abia dupa ce Lacul Balea va fi sfintit, pentru ca, dupa topire, cele doua sa se intoarca in lacul sfant’, a declarat Arnold Klingeis, initiatorul proiectului. Preoti de la Biserica Evanghelica, Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica vor urca, vineri, in Muntii Fagarasului, pentru a sfinti cel mai mare lac din Fagaras, Balea, de unde vor fi luate apa si gheata necesare constructiei hotelului de gheata si bisericii.

Cu o suprafata de 180 de hectare si o gheata care are acum aproape o jumatate de metru grosime, Lacul Balea a devenit sursa naturala a materialelor de constructie a celor mai mediatizate constructii din Romania. Constructorii si sculptorii au inceput deja sa sape fundatia in zapada de un metru de la Balea, pentru zidurile de gheata ale hotelului de gheata, care va fi gata pe 20 decembrie 2006, insa va fi inaugurat, oficial, in februarie 2007. Prima biserica de gheata din Romania se va inalta la peste 2.000 m altitudine, in solemnitatea Muntilor Fagaras, la Balea Lac, chiar pe locul unde Nicolae Ceausescu planuia sa isi ridice hotelul numit Palatul Cristal.

Cu obiecte de cult din gheata si preoti de la toate cultele crestine, in prima biserica de gheata din Romania se vor oficia cununii. Chiar patronul hotelului de gheata intentioneaza sa isi boteze copilul anul viitor, in biserica de gheata. Biserica de gheata nu are un hram, deocamdata, si va fi construita abia in ianuarie 2007, anul in care Sibiul devine Capitala Culturala Europeana. Dupa ce va fi realizata, biserica de gheata va fi primul lacas de cult din Muntii Fagaras, din zona turistica Balea. Cea mai apropiata biserica este cea de la Cartisoara, la o distanta de 30 km. Pentru prima data, un patron din turism investeste in afaceri de gheata, la propriu, pentru a atrage turisti culturali si religiosi, tocmai la 2.000 m altitudine, in Muntii Fagarasului. Arnold Klingeis promoveaza, pe langa Sibiu sau Balea, si Bucovina, prin revista ‘Romania turistica’.

Comentarii Facebook


Știri recente