La Viștea de Sus s-a desfășurat Festivalul de Cântări Religioase „Buna Vestire”

Unsprezece coruri ale parohiilor din zona Făgăraș au participat astăzi, 21 martie, la Festivalul de cântări religioase „Buna Vestire” din Viștea de Sus. Spectacolul, aflat la a V-a ediție, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, la Căminul Cultural din localitate.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului: „Festivalul a început la orele 14:00 după ce s-a terminat Sfânta Liturghie la biserica din Viștea de Sus pentru că Parohia ‘Viștea de Sus’ are și hramul ‘Buna Vestire’. Am slujit Sfânta Liturghie arhierească, urmând ca la orele 14:00 să ne întâlnim la Căminul Popular din localitate. Corurile susțin câteva cântări specifice Postului Mare la care se va face o premiere a festivității. Sunt corurile Bisericilor îmbrăcate în portul tradițional, specific Țării Făgărașului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…