La Urziceni va avea loc un spectacol intitulat „Prețuire femeii creștine”

La Casa de Cultură a Municipiului Urziceni are loc astăzi, 2 martie, de la ora 16, spectacolul de dansuri populare, scenete, cântece și poezii intitulat „Prețuire femeii creștine”. Programul artistic, susținut de copiii participanți la grupurile de cateheză de la parohiile din municipiu, este organizat de Protopopiatul Urziceni, în parteneriat cu autoritățile locale și cu organizația World Vision România.

Părintele protopop de Urziceni, Bogdan Ionuț Stancu a oferit mai multe informații în legătură cu acest eveniment: „Acest eveniment cultural, dar laic, îl dorim a fi după îndemnul Sfântului Vasile cel Mare care în «Omilia către tineri» îndemna să nu se respingă cultura profană din acele vremuri. De aceea, și noi Biserica considerăm că putem să ne implicăm în cultura profană de astăzi și în cultura populară dacă aceasta nu lezează moralitatea și credința în care trăim noi. Așteptăm cu drag toate femeile și mămicile din urba noastră, care vor primi și o floare la intrarea în sală, să se bucure de venirea primăverii, să se bucure alături de noi, alături de Biserică, de un spectacol dedicat femeii creștine așa cum l-am intitulat”, informează Radio TRINITAS.

Spectacolul încheie Târgul Mărțișorului, desfășurat, timp de cinci zile, în fața Casei de Cultură din Urziceni. Aici a fost amenajată și o expoziție cu vânzare de mărțișoare și felicitări ecologice, realizate tot de copiii participanți la spectacolul din această după-amiază: „A fost o expoziție cu vânzare deoarece ne-am gândit ca anul acesta să îi ajutăm pe acești copii pentru a-și procura și alte fonduri, pentru alte evenimente care vor urma. Așadar, tot ceea ce s-a strâns din vânzarea de mărțișoare, fiecare grup de cateheză va folosi acești bănuți pentru a organiza și alte evenimente în colaborare cu protoieria noastră” a mai spus părintele protopop.

Comentarii Facebook


Știri recente