La Tipografia Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei se afla sub tipar calendarele crestin ortodoxe pentru anul 2006

Acestea vor aparea in trei formate si vor avea ca icoana chipul Sfantului Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei. Amanunte despre caracteristicile noilor calendare ortodoxe ne-a oferit parintele Nicolae Dascalu, directorul Institutului Cultural-Misionar Trinitas si consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘La Tipografia mitropolitana Trinitas s-au tiparit o serie si sunt in curs de tiparire si ultima transa de calendare crestine ortodoxe, trei modele de calendare: calendarul clasic, cel de perete in format A2, este un alt calendar cu 12 file, acesta fiind mai practic la orase si la locuintele care nu au un spatiu prea mare de fixare si, de asemenea, calendarele agenda. Toate aceste trei tipuri de calendare au ca icoana chipul Sf. Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei, care a trecut la Domnul in anul 1693. In anul 2006 se implinesc 320 de ani de la tiparirea cartii ‘Viata si petrecerea sfintilor’, una dintre cartile importante editate in secolul al XVII-lea in limba romana. Calendarul nostru are imprimate stema Patriarhiei Romane si a Arhiepiscopiei Iasilor si se specifica locul unde a fost tiparit, adica la Tipografia mitropolitana Trinitas, de la Manastirea Golia’.

Parintele consilier Nicolae Dascalu ne-a oferit informatii si despre comercializarea calendarelor crestin ortodoxe pentru anul 2006: ‘Reproducerea acestor calendare este interzisa prin lege, este Legea 103/1992. De asemenea, in partea dreapta jos este imprimat pretul de vanzare. Pretul de vanzare pentru calendarul de perete este de 3 lei noi, iar pentru celelalte doua tipuri de calendare este de 4 lei noi. Recomandam credinciosilor nostri ca sa cumpere aceste calendare de la parohii, de la manastiri si de la unitatile noastre bisericesti, prin aceasta fiind si un sprijin care se aduce parohiei, comunitatii din care fac parte, sau manastirii respective si, totodata, este si certitudinea ca au in casa un calendar tiparit cu binecuvantarea Bisericii, un calendar corect din toate punctele de vedere’.

Comentarii Facebook


Știri recente