La Suceava se desfășoară Olimpiada Națională de Religie

Sute de elevi din întreaga țară participă zilele acestea la Olimpiada națională de Religie. Competiția aflată la a doua ediție se desfășoară în orașul Suceava.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea Olimpiadei a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Gheorghe Dogaru, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar București: „Deschiderea va avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Suceava, iar festivitățile de închidere vor avea loc pe data de 9 aprilie 2010 la ora 13:30 tot la Casa de Cultură culminând cu momentul acesta festiv de acordare a premiilor și nominalizarea tuturor celor care în urma concursului au primit note care le conferă un anume loc pe podium. Din partea municipiului București participă un număr de 6 reprezentanți, câte un elev calificat pe fiecare nivel de studiu începând de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a”.

Alte detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Cătălin Pâslaru, inspector general de Religie – M.E.C.T.: „Avem un număr de două sute treizeci și nouă de elevi. La clasa a VII-a au fost patruzeci și unu, la clasa a VIII-a treizeci și șapte, la clasa a IX-a treizeci și nouă, la clasa a X-a patruzeci și doi, la clasa a XI-a treizeci și nouă, iar la clasa a XII-a patruzeci și unu. Din comisie fac parte în calitate de președinte de onoare Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, președinte este domnul conferențiar universitar doctor Vasile Timiș de la Universitatea Babeș Bolyai Cluj, președinte executiv profesor Cătălin Pâslaru inspector general MECT și secretar profesor Săftoiu Dana, inspector de specialitate la Inspectoratul județean Mehedinți. Membrii sunt profesori și inspectori de Religie din tot cuprinsul țării. Din discuțiile avute cu elevii am înțeles că subiectele nu au fost foarte dificile. Au respectat programa și chiar foarte mulți au fost încântați de subiectele propuse. Nu cred că au fost dificile și am urmărit să punem în valoare cunoștințe aprofundate de elevi și bineînțeles cred că suntem în asentimentul profesorilor pregătitori și bineînțeles și al însoțitorilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente