La Suceava, Biserica Sf. Apostol Andrei isi serbeaza astazi hramul

Sfantul lacas a fost ridicat incepand din anul 1992, cu binecuvantarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si la solicitarile credinciosilor din zona Burdujeni. Parintele Ioan Dutuc, paroh al bisericii, ne-a oferit detalii: ‘Se impunea construirea unei biserici, acest lucru izvorand si dintr-un entuziasm cu totul special al oamenilor din aceste locuri, care doreau numaidecat sa construiasca o biserica mare in care sa se adune. S-a construit aceasta biserica in 1992, iar IPS Arhiepiscop Pimen a venit si a sfintit locul, iar din 1993 s-a inceput construirea acestei biserici, constructie care a durat pana in 1997, cand pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, IPS Arhiepiscop Pimen a sfintit sfanta masa intr-o stare oarecum provizorie, pentru ca biserica nu era pictata, dar a trebuit sfintita pentru a se putea desfasura acolo cultul Bisericii’.

Parintele Ioan Dutuc ne-a vorbit si despre proiectele sociale initiate la nivelul parohiei Sf. Apostol Andrei, din Suceva: ‘Primul lucru pe care l-am reusit imediat dupa sfintirea bisericii, dupa finalizarea lucrarilor, a fost dorinta de a ajuta studenti, iar in momentul de fata avem patru studenti ale caror taxe sunt platite din fondurile parohiei. De asemenea, anumiti tineri fara posibilitati prea mari, dar cu dorinta si potential, au dorit sa faca studii si am gasit oameni de bine, oameni care au dorit sa ajute astfel de tineri si care au fost dispusi sa plateasca acea taxa anuala pentru studenti. Am inceput constructia in aceasta vara a ceea ce va fi o gradinita crestina in cadrul parohiei noastre’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…