La Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București a avut loc o nouă întrunire a preoților de caritate din spitalele bucureștene

Astăzi, 1 martie, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București a avut loc cea de-a XIII-a sesiune a Cercului Pastoral „Comunicare și comuniune” al preoților de caritate din spitalele din Capitală. Tema acestei sesiuni a fost „Cazuri speciale în pastorația preoților de caritate”.

Coordonatorul preoților de spitale din București, Horia Prioteasa, a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Ne-au demonstrat că există momente speciale când preotul de caritate trebuie să hotărască rapid și eficient fie modul de administrare al Sfintelor Taine în regim de urgență, fie pastorația familiei sau acest tact pastoral legat de cei care lucrează într-un spital, de doctori, de profesori sau chiar și de personalul auxiliar”.

În cadrul lucrărilor s-a discutat despre misiunea față de bolnavi, dar și despre relațiile cu rudele pacienților. Invitatul acestei sesiuni a fost Părintele Vasile Gavrilă, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”- paraclis universitar, din Capitală: „Învățăm foarte mult din suferință, învățăm foarte mult din relația cu cei din familiile bolnavilor și mai ales din relația cu cei care în fiecare zi încearcă să ajute pe cei bolnavi, pe cei în situații delicate nu doar să se vindece, ci mai ales să-i determine să înțeleagă ce a vrut să spună Hristos cu o încercare, cu o boală. Ce a vrut și unde a vrut Hristos să îi ducă și care este finalitatea încercării lor”.

Următoarea sesiune a preoților de caritate din spitalele din Capitală, organizată împreună cu preoții care deservesc cimitirele de stat din București, se va desfășura pe 19 aprilie, la Capela Cimitirului Belu. Tema acestei întruniri va avea titlul: „Credința în Înviere – nădejdea Învierii noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente