La Sibiu se desfășoară a II-a ediție a Taberei de meșteșuguri artistice și tradiționale „Fără limite – Împreună întru Tradiție”

La Sibiu participă, zilele acestea, 30 de copii cu dizabilități din toată țara, la cea de-a doua ediție a Taberei de meșteșuguri artistice și tradiționale „Fără limite – Împreună întru Tradiție”. Tabăra este organizată de Complexul Național Muzeal ASTRA, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Până pe 22 august, participanții vor avea ocazia să învețe meșteșuguri tradiționale la alegere, cum sunt brodatul, olăritul, pictura pe sticlă și lemn și altele.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, muzeograful Mihaela Mondoc: „Avem în total 30 de participanți, fiind niște oameni deosebiți, atât copiii, cât și profesorii însoțitori. Dedicația participanților se observă în fiecare linie trasată în cadrul picturii pe sticlă sau lemn, în modelarea lutului sau în arta brodatului. Ne-am gândit ca dimineața copiii să lucreze meșteșuguri populare, iar după-amiaza să viziteze împrejurimile”.

Scopul taberei este ca tinerii să realizeze, astfel, obiecte de inspirație tradițională, prin comercializarea cărora să se poată întrețină financiar. De mâine, 19 august, participanții își vor putea etala realizările și în cadrul Olimpiadei Naționale „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, care se desfășoară tot în spațiul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Este un concurs organizat la nivel național de copiii normali. Vor participa peste 200 de copii din toată țara pe diferite categorii și vor concura între ei, fiecare lucrând la un anumit meșteșug”, mai adăugat Mihaela Mondoc, muzeograf în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA.

În urma succesului primei ediții de anul trecut și a adoptării noului statut, Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilități a devenit legal parte componentă a Asociației Creatorilor Populari din România, organizație care tutelează evenimentul de la Sibiu. Tot ceea ce iese mai frumos din mâinile tinerilor cu dizabilități va putea fi admirat și achiziționat, în scop caritabil, de la Casa Artelor, în Piața Mică a orașului.

Comentarii Facebook


Știri recente