La Sibiu continuă Conferința internațională dedicată educației teologice

Conferința internațională cu tema „Mișcarea ecumenică în educația teologică și în viața Bisericilor Ortodoxe” continuă, zilele acestea, la Sibiu, informează TRINITAS TV. Miercuri seară, participanții au vizitat Muzeul de icoane pe sticlă din localitatea Sibiel. Instituția găzduiește cea mai mare expoziție de icoane pe sticlă din Transilvania, o mărturie unică de creativitate artistică născută din bogăția tradiției creștin-ortodoxe și din inspirația pictorilor țărani români.

„Această vizită este un prim pas și trebuie să vedem cum această inițiativă a Consiliului Mondial al Bisericilor să continue și să nu se oprească aici la Sibiu”, a declarat Înaltpreasfințitul Ghenadios de Sassima.

Conferința a continuat astăzi cu prezentarea mai multor referate.

„Consider că ceea ce face Patriarhia Română prin Centrul de presă BASILICA, atât prin media vizuală, reprezentată de postul de televiziune TRINITAS TV, cât și prin Radio, dar și prin presa scrisă oamenii pot cunoaște mai bine ce înseamnă a fi în dialog cu ceilalți creștini, un dialog care este firesc într-o lume ca a noastră astăzi în care nu poți trăi izolat, ci ești într-o permanentă comunicare nu doar cei cu care împărtășești aceeași credință, dar și cu toți oamenii care doresc să fie în același timp responsabili pentru ceea ce se întâmplă în societatea românească în special și în general în ceea ce se întâmplă în societatea contemporană”, a spus Pr. Cons. Michael Tița de la Sectorul relații bisericești și inter-religioase al Patriarhiei Române.

O nouă sesiune de comunicări va avea loc mâine, în Aula „Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, unde vor avea acces cadrele didactice si studenții.

Comentarii Facebook


Știri recente