La Sibiu a început Săptămâna de rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

La Sibiu, prima rugăciune a Săptămânii ecumenice a avut loc la Catedrala Mitropolitană, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, reprezentanților celor mai importante comunități religioase din municipiu și a numeroși credincioși, informează Radio TRINITAS.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a spus: ‘O sinteză a acestei evoluții a prezentat-o Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în felul următor: Prima etapă a fost etapa conflictelor, unul împotriva altuia. Am ajuns la următoarea etapă, de a trăi unul lângă altul, dar nu este cea desăvârșită pentru că mergând alături doar toleranța este legătura dintre cei doi. Starea desăvârșită este unul pentru altul și iată că primul pas îl facem acum. Să ne rugăm unii pentru alții ca Dumnezeu să ne învredincească să putem să înaintăm pe drumul acesta al apropierii dintre noi, dar nu numai ca prietenie, ci spre unitatea creștină’.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină se desfășoară, potrivit tradiției, în fiecare an între 18 și 25 ianuarie, în emisfera nordică, și în preajma Rusaliilor, în emisfera sudică.

În această perioadă, creștini de confesiuni diferite participă la rugăciuni comune, prin care este exprimată dorința de comuniune.

Comentarii Facebook


Știri recente