La Sibiu, a debutat a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa

Peste 30 de edituri si redactii de revista religioasa participa incepand de astazi la a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa de la Sibiu. Evenimentul este organizat in perioada 19-22 octombrie de catre Asociatia ‘Scriptus’ din Sibiu, sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane si cu sprijinul Mitropoliei Ardealului. Anul acesta, printre participanti se numara si Editura ‘Trinitas’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Cu toate ca este prima participare, oferta editoriala este foarte bogata, dupa cum ne-a spus parintele Constantin Ciobanu, redactor in cadrul Editurii Trinitas: ‘In acest an, pentru prima data, Editura Trinitas participa la acest targ de carte, datorita faptului ca pana la aceasta a VII-a editie targul de carte se suprapunea cu sarbatoarea Cuv. Parascheva. Am venit in acest an cu o colectie bogata de tiparituri, unele dedicate Sf. Cuvioase Parascheva, apoi carti de cult, avem o colectie intreaga a parintilor duhovnicesti Ilie Cleopa, Paisie Olaru, o serie de CD-uri si casete care reliefeaza atat slujbele unor sfinti, cat si cuvantari. Totodata, facem un mesaj catre ascultatorii postului de radio Trinitas, nu numai celor care sunt aici in Sibiu, ci si celor care sunt in imprejurimi, si doresc sa se imbogateasca din acest dar de cultura care se face aici la acest targ de carte, si dupa posibilitati, fiecare sa-si ia pentru clipele de meditatie cate o carte, o caseta sau un CD’.

La Targul National de Carte si Revista Religioasa de la Sibiu participa si Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane. Cu ce aparitii editoriale s-a prezentat Institutul in acest an la Sibiu ne-a spus reprezentantul institutiei la acest eveniment, Emanuel Oprea: ‘De aceasta data avem Biblia in format de lux, tiparita in Finlanda, iar despre noutati in teologie avem ‘Despre schimbarea numelor, rabdare, tarie si milostenie’ de Sf. Ioan Gura de Aur, manuale pentru Seminariile Teologice, ‘Talcuiri la Psalmi’ de Sf. Vasile cel Mare, ‘Teologie Dogmatica Ortodoxa’ de parintele Staniloae, reeditata, ‘Teologie Ortodoxa si stiinta’ de pr. prof. dr. Razvan Ionescu si lect. dr. Adrian Lemeni, ultima carte tiparita fiind ‘Triodul’. Urmatoarea noastra activitate va fi la Bucuresti, la hramul Patriarhiei, unde avem cartea ‘Viata, Acatistul si Parasclisul Cuv. Dimitrie cel Nou’. Oamenii sunt interesati de cartile religioase, in special ‘Biblia’, ‘Invatatura de credinta’ si carti de rugaciuni’.

Si Editura ‘Andreiana’ a Arhiepiscopiei Sibiului participa cu o oferta editoriala bogata la Targul National de Carte si Revista Religioasa. Cateva dintre titlurile expuse la standul Editurii ‘Andreiana’ ne-au fost prezentate de catre parintele Liviu Anghel, consilier economic al Arhiepiscopiei Sibiului: ‘Oferta noastra de carte cuprinde carti ale IPS Antonie Plamadeala, adica ‘Predici’, ‘Ganduri de frumuseti albe’ in cinci volume, ‘Biserica in mers’, ‘Cuvinte duhovnicesti’, ‘Rugul aprins’, o carte despre Basarabia, apoi doua volume ale corespondentei lui Visarion Puiu, o corespondenta a lui Miron Cristea, o explicare a rugaciunii ‘Tatal nostru’, ‘Logos si cultura’ – o carte de predici a PS Visarion Rasinareanul, apoi alte carti care reprezinta Catedrala mitropolitana pentru ca anul acesta s-au implinit 100 de ani de la sfintirea Catedralei mitroplitane de la Sibiu, precum si carti de cult pe care prietenii cartii le vor regasi la standul de carte al Arhiepiscopiei Sibiului. Noua noastra editura se numeste ‘Andreiana’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…