La Sibiu a avut loc Adunarea Generală a Federației Filantropia

Sibiul a găzduit, în perioada 20-21 octombrie, Adunarea Generală a Federației Filantropia, la care au participat reprezentanții celor 16 organizații afiliate, conducerea federației, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și preoți sibieni implicați în activități sociale.

Programul întâlnirii a cuprins o serie de rapoarte ale membrilor Federației Filantropia, trecerea în revistă a stadiilor în care se află proiectele cu finanțare europeană, discuții cu privire la abordările strategice și politicile financiare ale federației, dar și dezbateri și analize pe marginea legislației în domeniul social din România.

Un punct important din cadrul adunării a fost primirea celei de-a 17-a organizații sociale membre, și anume Fundația ‘Bucuria ajutorului’ din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. ‘Obiectivul principal al Federației Filantropia este sprijinirea tuturor activităților social-filantropice în care centrele eparhiale și Administrația Patriarhală sunt implicate, prin accesarea unor proiecte și programe în acele domenii la care cultele pătrund mai greu’, a explicat pentru „Ziarul Lumina” secretarul general al Federației Filantropia, consilier patriarhal pr. Dorel Nicolae Moțoc.

Ultima parte a adunării a fost dedicată viitorului unuia dintre proiectele desfășurate în parteneriat cu Patriarhia Română și care se referă la dezvoltarea organizațională a federației și a membrilor ei.

Federația Filantropia a fost înființată în 2008, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și la inițiativa sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor din Patriarhia Română. Federația își propune să crească impactul și eficiența activității organizațiilor membre sau partenere și ale departamentelor social-misionare ale eparhiilor, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat, coerent și eficient la provocările actuale. Membrii ei sunt Asociația ‘Diaconia’ și Fundația ‘Bucuria ajutorului’ din București, Fundația ‘Solidaritate și Speranță’ din Iași, Asociația ‘Vasiliada’ din Craiova, Fundația ‘Filantropia Timișoara’, Asociația Filantropică Medical-Creștină ‘Christiana’, filiala Cluj, Asociația ‘Filantropia Ortodoxă’ din Alba Iulia, Asociația Filantropică Creștin-Ortodoxă ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Galați, Asociația ‘Matei Basarab’ din Slobozia, Fundația ‘Sfântul Sava’ din Buzău, Asociația ‘Lețca Nouă’ din Giurgiu, Asociația ‘Filantropia’ din Severin, Fundația ‘Episcopul Melchisedec’, filiala Bacău, Misiunea Socială Diaconia din Republica Moldova, Asociația ‘Filantropia’ din Oradea, Asociația ‘Filantropia Porolissum’ din Zalău și Asociația ‘Filantropia Ortodoxă’ din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente