La sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie 2004, sute de studenti suceveni, membri ai ASCOR vor organiza un pelerinaj la Manastirea Putna.

La sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie 2004, sute de studenti suceveni, membri ai Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania vor organiza un pelerinaj la Manastirea Putna, la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Actiunea are caracter comemorativ, intrucat pe 2 iulie 2004 se implinesc 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a marelui domnitor al Moldovei. Pelerinajul va fi organizat pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei – Putna, iar studentii vor duce icoana Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant pana la Manastirea Putna. In semn de pretuire pentru memoria marelui voievod, studentii suceveni vor merge pe jos pana la Putna, urmand sa faca mai multe popasuri la manastirile si bisericile ctitorite de Stefan cel Mare.

Directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Suceava, dl. Emil Ursu, a declarat ca: ‘Pelerinii vor fi insotiti de un pluton al armatei care va instala corturi de campanie pe timpul noptii. Pelerinii urmeaza sa ajunga la Putna in ziua de 2 iulie 2004.’

Comentarii Facebook


Știri recente