La Sfantul Gheorghe vor debuta astazi manifestarile dedicate Zilelor ‘Mitropolitului Nicolae Colan’.

Incepand de astazi, la Centrul Cultural Eclezial ‘Mitropolitul Nicolae Colan’ din orasul Sfantul Gheorghe vor avea loc manifestarile dedicate Zilelor ‘Nicolae Colan’.

Mai multe detalii ne-a oferit Prea Sfintitul Ioan – Episcopul Harghitei si Covasnei: ‘La Centrul Cultural Eclezial ‘Mitropolitul Nicolae Colan’ din orasul Sfantul Gheorghe vor avea loc in aceste zile manifestari dedicate comemorarii Mitropolitului Nicolae Colan al Ardealului, prilej cu care se vor sustine o serie de evocari. Mitropolitul Nicolae Colan si-a adus o contributie deosebita in pastrarea Ortodoxiei in Transilvania in anul 1940, imediat dupa Dictatul de la Viena. Duminica, 28 noiembrie 2004, la Catedrala din Sfantul Gheorghe va avea loc o Slujba de pomenire a inaltului ierarh ardelean. De asemenea, s-a reusit ca numele Mitropolitului Nicolae Colan sa fie dat unei Scoli din orasul Sfantul Gheorghe. La aceasta scoala vor avea loc sambata, 27 noiembrie 2004, manifestari culturale dedicate Mitropolitului Nicolae Colan ca semn de pretuire pentru faptul ca ii poarta numele.’

Inalt Prea Sfintitul Nicolae Colan – Mitropolitul Ardealului s-a nascut la data de 28 noiembrie 1893 in localitatea Araci – jud. Covasna.

La data de 29 aprilie 1936 a fost ales Episcop al Vadului, Feleacului si Clujului.

La 23 mai 1957 a fost ales Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului, pastorind pana la data de 15 aprilie 1967 cand a trecut la cele vesnice.

A publicat peste cinci sute de studii, articole, recenzii, note, pastorale, cuvantari, conferinte, fie in cele doua reviste pe care le-a condus, fie in ‘Telegraful Roman’ ?Sibiu, ‘Lumina Satelor’ – Sibiu, ‘Renasterea’ – CIuj, ‘Transilvania’ – Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente