La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea a avut loc un simpozion închinat Unirii Principatelor Române

Ieri, 21 ianuarie, începând cu orele 13:30, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc Simpozionul cu tema: „151 de ani de la Unirea Principatelor Române”. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a ținut un cuvânt dedicat momentului aniversar.

Manifestarea închinată aniversării a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859 – 2010), vine să marcheze într-un cadru solemn actul istoric de la 24 ianuarie 1859, când a fost proclamată, de către Mitropolitul Nifon, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel Unirea Principatelor Române.

În cadrul simpozionului au ținut cuvântări despre semnificația și importanța istorică a Unirii Principatelor Române din anul 1859: Pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Nicolae”, Prof. Cătălin Sâiulescu, Inspector Școlar – Istorie, Pr.prof. Petre Mateiescu, Inspector Școlar – Religie și un grup de elevi seminariști.

În încheiere, Corala „Canticum” a Seminarului Teologic, sub bagheta domnului dirijor prof. Gelu Stratulat, a susținut un concert coral.

La finalul manifestării, în curtea Seminarului Teologic, toți cei prezenți s-au prins într-o mare și frumoasă Horă a Unirii.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente