La Rhodos au inceput ieri lucrarile celei de-a IX-a Adunari Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor.

Ieri, 11 ianuarie 2004, a inceput la Rhodos, in Grecia, o intalnire inter-ortodoxa de pregatire a celei de-a IX-a Adunari Generale a Consiliului Mondial al Bisericilor.

In aceste zile, in Rhodos s-au intalnit circa 50 de teologi si reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe, care vor reflecta asupra temei propusa pentru Adunarea Generala, dar si pentru a discuta despre recomandarile Comisiei speciale pentru participarea ortodoxa in Consiliul Mondial al Bisericilor.

Intrunirea a inceput printr-o Rugaciune de deschidere prezidata in Catedrala ‘Bunei-Vestiri’ de catre Mitropolitul Kirillos de Rhodos, in numele Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol.

Cei care au luat cuvantul au aratat ca evenimentele tragice din Asia atrag atentia crestinilor sa redescopere prezenta lui Dumnezeu si sa realizeze ca oamenii nu sunt stapanii propriului lor destin. Sesiunea de deschidere a lucrarilor a fost prezidata de Mitropolitul Ghenadios de Sassima, care a explicat scopul intalnirii: aceea de a contribui cu energia si spiritualitatea ortodoxa la existenta si activitatea Consiliului Ecumenic al Bisericilor si la viata miscarii ecumenice in ansamblu.

Intrunirea se va incheia pe data de 16 ianuarie 2005.

Comentarii Facebook


Știri recente