La Resedinta Patriarhala din Bucuresti au inceput astazi lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Prezidate de Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, lucrarile se vor derula pe parcursul a 2 zile, 2-3 martie 2005.

Pe ordinea de zi se vor afla aspecte ale vietii bisericesti interne si internationale.

Parintele Visarion Alexa – corespondentul Radio Trinitas la Bucuresti ne-a dat amanunte despre principalelele trei puncte de pe ordinea de zi ce se vor discuta in cadrul sedintelor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane: ‘In zilele de 2-3 martie 2005 se va intruni Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Pe lista de lucru a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se afla 3 probleme majore: 1. noul amplasament al Catedralei Patriarhale ce a fost dezbatut si in Consiliul National Bisericesc, potrivit propunerii venite din partea Primariei Capitalei si anume, ca viitoarea Catedrala Patriarhala sa fie amplasata pe Dealul Arsenalului, langa Palatul Parlamentului; 2. hotararea de Guvern prin care se produce in anul 2005 reforma in invatamantul romanesc. Astfel, s-a intrunit Comisia care raspunde de Invatamant din cadrul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si decanii Facultatilor de Teologie Ortodoxe din Romania. Se va incerca alcatuirea unui Memoriu care va fi inaintat Ministerului Invatamantului, memoriu in care se va propune ca cei 3 ani universitari de licenta sa se transforme in 4 ani, motivandu-se ca un tanar teolog, viitor preot, nu ar putea sa asimileze intreaga materie de invatamant in acesti 3 ani. Tot in acest memoriu, Sfantul Sinod arata ca este de acord cu specializarile unice pentru Facultatile de Teologie Ortodoxa. Astfel, Facultatile de Teologie Ortodoxa vor avea in oferta educationala Sectia de Teologie Pastorala, Sectia de Teologie Sociala, Sectia de Teologie Didactica si Sectia de Arta Sacra.; 3. Sfantul Sinod va discuta si definitivarea Pastoralei pentru Duminica Ortodoxiei.’

Inainte de inceperea lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Sfantului Sinod in frunte cu Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei au oficiat in aceasta dimineata Slujba Sfintei Liturghii si o Slujba de Te-Deum.

Astazi, in prima zi a lucrarilor Sfantului Sinod, se lucreaza pe comsii, iar maine membrii Sfantului Sinod se vor intruni in plen pentru a dezbate problemele inscrise pe ordinea de zi.

Comentarii Facebook


Știri recente