La Resedinta Patriarhala din Bucuresti au inceput astazi lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

La Resedinta Patriarhala din Bucuresti a debutat astazi Sesiunea plenara de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Debutul lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a fost precedat de oficierea unei Slujbe de Te-Deum la Catedrala Patriarhala, slujba la care au participat toti membrii Sfantului Sinod.

Lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sunt prezidate de Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei a deschis oficial Sesiunea de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care a fost urmata de dezbaterile din cadrul comisiilor.

Pe ordinea de zi sunt trecute aspecte ale vietii bisericesti interne si internationale.

Mai multe amanunte despre lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ne-a oferit Parintele Constantin Stoica – purtator de cuvant al Patriarhiei Romane: ‘Pe ordinea de zi a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se afla, in primul rand, propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de a trece in randul Sfintilor pe Mitropolitul Dosoftei al Moldovei. Totodata, sunt trecute pe ordinea de zi 2 probleme de Bioetica. Comisia Nationala de Bioetica a Bisericii Ortodoxe Romane propune in plenul Sfantului Sinod 2 texte referitoare la pozitia Bisericii in legatura cu avortul si eutanasia. De asemenea, va fi evaluata colecta care s-a facut in intreaga Biserica Ortodoxa Romana, la apelul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, pentru ajutorarea victimelor, sinistratilor care au avut de suferit in urma inundatiilor din primavara acestui an. In ceea ce priveste Relatiile externe ale Bisericii Ortodoxe Romane este de mentionat analiza Dialogului dintre Patriarhia Romana si Patriarhia Sarba in legatura cu situatia Episcopiei Ortodoxe Romane cu sediul la Varset. Totodata, Sfantul Sinod va lua in discutie Raportul Episcopiei Husilor in legatura cu cazul Tanacu.’

In prezent, la Resedinta Patriarhala din Bucuresti au loc dezbateri in plen urmand ca hotararile sa fie luate in cursul zilei de maine.

Sesiunea plenara a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se va incheia in cursul zilei de maine.

Comentarii Facebook


Știri recente