La Protopopiatul Pascani a avut loc sedinta lunara cu preotii

Tema sedintei de astazi a fost ‘Contracararea noilor fenomene religioase care ameninta integritatea si unitatea Bisericii’. Mai multe detalii referitor la tema principala dezbatuta astazi ne-a oferit pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pascani: ‘S-au adus la cunostinta preotilor cele doua organizatii sau asociatii: este vorba despre Biserica Ortodoxa Secreta si Asociatia Sf. Cruce Secuiana din zona Romanului. O parte din credinciosi, unii din naivitate ca sa cunoasca modul de organizare si functionare a Bisericii si canoanele Bisericii se lasa prinsi in vraja acestor fenomene si devin manipulati la un moment dat’.

Parintele protopop Pavel Postolachi ne-a vorbit si despre celelalte puncte din ordinea de zi a sedintei cu preotii din Protopopiatul Pascani: ‘S-a facut o analiza a activitatii pastoral-misionare pe primul semestru al anului si s-a apreciat ceea ce s-a realizat in mod deosebit de fiecare parohie. Au fost apoi prezentati preotii noi veniti in Protopopiatul Pascani. S-a facut o analiza a activitatii administrative, economice de la parohii, situatia financiara la zi si predarea executiei bugetare la 30 iunie 2006. Apoi, situatia debitelor parohiilor catre protopopiat si catre Centrul eparhial, iar urmatorul punct a cuprins propunerile de activitati cultural-duhovnicesti de vara-toamna a anului 2006, si s-a recomandat preotilor parohi ca sa se intensifice aceste activitati, mai ales cu copiii si tineretul, avand in vedere ca sunt in vacanta, dar si posibilitatea organizarii unei tabere cu copii si tineret la tabara Muncelul de Sus’.

De asemenea, pr. protopop Pavel Postolachi a vorbit si despre organizarea unei noi colecte in Protopopiatul Pascani, colecta pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din judetele Suceava si Iasi: ‘In incheierea sedintei s-a facut din nou apel, prin parintii parohi, pentru ca sa se organizeze o noua colecta pentru sinistratii din zona Arbore, Suceava, din zona Bistritei, iar in zona Protopopiatului Pascani, in urma cu trei saptamani de zile, peste comuna Miroslovesti, mai precis in satele Soci, Miroslovesti si Ciohorani, s-a abatut o ploaie cu grindina si au fost culturile in proportie de peste 90% si compromise, in acelasi timp, iar peste 900 de case au fost avariate. De asemenea, s-a prezentat stadiul celor 3 case construite de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, respectiv doua de catre Centrul eparhial, in zona sinistratilor din Pascani care au avut de suferit in august 2005. In doua saptamani, doua familii se vor muta in ele, iar a treia casa a fost construita prin contributia Protopopiatului Pascani, respectiv a preotilor de pe raza Protopopiatului Pascani’.

Comentarii Facebook


Știri recente