La Protopopiatul Iasi II a avut loc astazi Sedinta lunara cu preotii.

In fiecare luna din cursul anului, la Protopopiatul Iasi II se desfasoara Sedinta sau Intrunirea lunara cu preotii din acest protopopiat, avand pe ordinea de zi diverse probleme care privesc viata liturgica, pastoral-misionara si administrativ-gospodareasca din parohiile din cadrul Protopopiatului Iasi II.

Astazi, in cadrul Intrunirii lunare cu preotii din Protopopiatul Iasi II au fost dezbatute doua probleme de o importanta majora. Prima problema a vizat evidenta contabila a fiecarei parohii, fapt pentru care d-na Elena Codor – revizor contabil la Protopopiatul Iasi II a dezbatut tema cu titlul ‘Prezentarea si prelucrarea legislatiei actuale privind metodologia aplicarii evidentei contabile in partida simpla la parohii, manastiri si schituri din Protopopiatul Iasi II’. Cea de-a II-a problema majora a privit pastoratia tinerilor, si mai ales a celor dependenti de alcool si droguri, ocazie cu care a fost invitat special un misionar ortodox din Statele Unite ale Americii care coordoneaza Programul de consiliere al persoanelor dependente de alcool si droguri in cadrul Fundatiei Solidaritate si speranta.

Mai multe amanunte despre Sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul Iasi II ne-a oferit Parintele Vilie Dorosinca – protopop al Protopopiatului Iasi II: ‘Fiind prima intalnire pe anul 2005, in Intrunirea cu preotii din Protopopiatul Iasi II s-a facut o dare de seama a activitatii personalului Cancelariei Protopopiatului Iasi II si a relizarilor si neindeplinirilor anumitor activitati sau programe din cadrul protopopiatului din anul 2004. Intrucat la parohii, incepand cu anul 2004, problemele contabile sunt deosebite dat fiind faptul ca exista o noua metodologie de aplicare in evidenta contabila a parohiilor, tema care a fost dezbatuta la aceasta intrunire cu preotii din Protopopiatul Iasi II a fost ‘Prezentarea si prelucrarea legislatiei actuale privind metodologia aplicarii evidentei contabile in partida simpla la parohii, manastiri si schituri din Protopopiatul Iasi II’. Tema a fost sustinuta de catre d-na Elena Codor – revizor contabil la Protopopiatul Iasi II. Intrucat la Fundatia ‘Solidaritate si speranta’ se desfasoara un Curs de pregatire necesar derularii Proiectului Centrul de Consiliere si Reabilitare a persoanelor dependente de alcool si droguri, probleme cu care preotii se confrunta indeosebi cu tinerii atat din mediul rural, cat si din mediul urban, la aceasta Sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul Iasi II a fost invitat un misionar ortodox din Statele Unite ale Americii care coordoneaza Programul de consiliere al alcoolicilor. Acesta a impartasit preotilor cateva forme de initiere in acest Program pentru ca cei dependenti de alcool si droguri sa-si poata reveni si sa devina buni crestini. Tinand cont si de faptul ca Sedinta lunara cu preotii a avut loc in ziua de 24 ianuarie, toti cei prezenti au tinut sa evoce momentul sarbatoririi a 146 de ani de la Unirea Principatelor Romane: Moldova si Tara Romaneasca.’

Comentarii Facebook


Știri recente