La Protopopiatul I Iasi a avut loc sedinta lunara cu preotii

In cadrul acestei intruniri de astazi a fost mai intai dezbatuta tema ‘Dimensiunea pelerinajelor crestine. Importanta lor pentru formarea noilor generatii’. Mai multe amanunte in acest sens ne-a oferit parintele Constantin Andrei, protopop de Iasi I: ‘Fiind in miez de vara, ne-am gandit ca este bine sa abordam in cadrul sedintei lunare cu preotii, tema privind ‘Dimensiunea pelerinajelor crestine. Importanta lor pentru formarea noilor generatii’. Aceasta tema a fost aleasa pentru ca se vorbeste tot mai mult despre pelerinaj si vrem ca acest pelerinaj sa fie folositor, sa aduca un beneficiu spiritual fiecarei persoane. Atat Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cat si alte Centre eparhiale din tara, si chiar unele agentii de turism tot vorbesc si si-au impropiat vocabularul lor cu acest termen de ‘pelerinaj’. Credem ca am reusit intr-o oarecare masura sa aratam rolul acestui pelerinaj crestin in formarea tinerei generatii’.

Tot astazi s-a discutat si despre conferinta preotilor din toate protopopiatele Arhiepiscopiei Iasilor care va avea loc in perioada 21-24 august, dupa cum ne-a mentionat pr. Constantin Andrei: ‘A urmat prezentarea hotararilor Permanentei din ziua de 11.07.2006, in care am prezentat tot ceea ce s-a hotarat acolo, si as aminti mai important aceasta pregatire a conferintei preotesti care va avea loc in perioada 21-24 august. Protopopiatul Iasi I, impreuna cu Protopopiatul Iasi II, va participa in zilele de 21-22 august. Am aratat preotilor importanta tema conferintei si evenimentul care va avea loc cu aceasta ocazie, in 22 august, cand va avea loc un pelerinaj la crucea, care de fapt este un stalp in forma de cruce, care va servi si ca antena pentru Radio Trinitas, si care va fi amplasata pe colina Paun. Protopopiatul Iasi I, Protopopiatul Iasi II si Protopopiatul Pascani sunt implicate in confectionarea acestui stalp, care va fi un simbol al acestui oras si va fi un punct de reper pentru toti cei care se vor indrepta catre acest oras’.

De asemenea, preotii din Protopopiatul Iasi I au incercat astazi sa gaseasca solutii si pentru o mai buna desfasurare a orelor de religie in scoli. ‘In punctul 4 al ordinii de zi s-a discutat si s-a facut o evaluare a orei de religie pentru anul scolar 2005-2006. S-au prezentat obiectii si sugestii pentru ca noi sa intocmim un raport catre IPS Mitropolit Daniel si sa prindem in monografia noastra, incat am rugat pe preoti sa prezinte in scris un raport despre modul in care a decurs ora de religie, prezentand acolo si unele deficiente, unele probleme, precum si rezolvarea lor, dar si pentru viitorul orei de religie ca ea sa se poate desfasura cat mai bine, fara sa fie probleme, ca ea sa fie dorita de catre elevi si sa nu considere a fi o povara’, a adaugat parintele protopop Constantin Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente