La Piatra Neamt, Biserica ‘Sf. Ioan Botezatorul’ se afla astazi in sarbatoare

Aceasta biserica este cea mai mare dintre bisericile construite in municipiul Piatra Neamt, inainte de anul 1990. Amanunte despre sfantul lacas ne-a oferit parintele paroh Vasile Pavaleanu, profesor la Seminarul Teologic ‘Sf. Imparati Constanti si Elena’ din Piatra Neamt: ‘Aceasta biserica a fost zidita in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, intre anii 1867-1887. Este o biserica foarte frumoasa, o biserica mareata, o biserica impunatoare si este cea mai mare intre bisericile construite inainte de anul 1990, din orasul Piatra Neamt, din cartierul Balacei, toate celelalte biserici fiind de dimensiuni mai mici. Este o biserica cu ziduri foarte groase, o biserica monumentala, o biserica care a constituit mandria tuturor locuitorilor orasului Piatra Neamt’.

Parintele paroh Vasile Pavaleanu ne-a spus ca sarbatorirea hramului Bisericii ‘Sf. Ioan Botezatorul’ din Piatra Neamt a inceput de aseara, cu slujba Vecerniei, si a culminat astazi cu slujba Sfintei Liturghii: ‘Au venit la Vecernie peste 40 de preoti, in frunte cu parintele protopop al orasului Piatra Neamt, cu preotii din oras si din imprejurimi, si toti staretii din jurul orasului Piatra Neamt, venind si staretul de Bistrita, staretul de Pangarati, staretul de Bisericani si o mare multime de credinciosi care se roaga impreuna cu noi si care gusta bucuria acestei sarbatori, sarbatoare care incheie ciclul sarbatorilor de la sfarsitul anului 2005 si inceputul anului 2006. Sf. Liturghie s-a desfasurat intr-un cadru sarbatoresc, dupa care a urmat o agapa pentru credinciosii parohiei, iar duminica vom da masa pentru cei saraci’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…