La Pascani s-a incheiat astazi cea de-a II-a editie a Cupei ‘Zimbrul’ la mini-fotbal

Cea de-a II-a editie a Cupei ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost organizata de catre Institutul Cultural-Misionar TRINITAS in colaborare cu protopopiatele din Arhiepiscopia Iasilor.

La turneu au participat 8 echipe reprezentind Protopopiatele Iasi I si Iasi II, Pascani, Saveni, Botosani, Dorohoi, Roznov si Hirlau.

Cupa ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost adjudecata in acest an de echipa de fotbal ce reprezinta Protopopiatul Pascani, care a invins in finala mare echipa reprezentand Protopopiatul Harlau cu scorul de 2 – 1.

Locul II a fost ocupa de echipa ce reprezinta Protopopiatul Harlau.

Locul III a revenit copiilor ce au reprezentat Protopopiatul Iasi II care au castigat in fata echipei reprezentata de Protopopiatul Saveni cu 1 – 0.

La sfarsitul competitiei, Parintele Constantin Ciobanu, cel care s-a ocupat de organizarea turneului Cupa ‘Zimbrul’ din partea Institutului Cultural-Misionar Trinitas, s-a aratat multumit de modul in care s-au disputat meciurile si mai ales de faptul ca aceasta manifestare si-a atins scopul: ‘Pentru organizatori, Cupa ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost un succes deosebit intrucat copii au dat dovada de fair-play si bun simt, au inteles mesajul si scopul acestei competitii, mai ales ca peste noapte li s-a oferit posibilitatea sa ramana la unul din liceele din Pascani, fapt ce a conduls la legarea unor prietenii inca de pe terenul de fotbal. Acesti tineri s-au incadrat intru totul in asteptarile noastre si prin faptul ca nu au existat accidentari si au fost putine faulturi.’

Parintele Constantin Ciobanu si-a exprimat speranta ca, in anul 2005, competitia sa capete o mai mare amploare. Astfel se intentioneaza cresterea numarului echipelor participante, precum si prelungirea duratei de desfasurare a turneului: ‘Speram ca in anul 2005, Cupa ‘Zimbrul’ la minifotbal sa cuprinda toate protopopiatele din Arhiepiscopia Iasilor. Speram ca aceasta reuniune sa fie de mai lunga durata pentru ca am observat ca la aceste meciuri maraton copiii rezista si nu prea din cauza caldurii si a multitudinii de meciuri, fapt pentru care ne-am gandit sa marim perioada la 2-3 zile.’

Spiritul de fair-play in care s-a desfasurat Cupa ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost apreciat si de Prea Cucernicul Parinte Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pascani, care s-a implicat in mod special in organizarea turneului, in calitate de gazda. Parintele Pavel Postolachi a subliniat atat caracterul sportiv al intrecerii, precum si apropierea tinerilor de Biserica prin participarea la astfel de activitati: ‘Cupa ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost un turneu frumos atat din punct de vedere sportiv, cat si din punct de vedere spiritual, pentru ca a fost, in termeni sportivi, o atitudine sportiva de fair-play si, in termeni spirituali, un comportament moral desavarsit al copiilor intrucat nu am vazut un fault deosebit cu consecinte grave pentru sanatatea unuia dintre participanti, mai ales ca deviza competitiei a fost: ‘Anima sana in corpore sano’. Ne bucuram ca am reusit sa organizam impreuna cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei acest turneu. Nu este chiar un lucru simplu sa ai grija de 100 de copii.

In ceea ce-i priveste pe principalii protagonisti ai competitiei de la Pascani, cei mai multi dintre tinerii fotbalisti s-au declarat multumiti de modul in care s-a derulat turneul. Chiar daca au fost si contestatii din partea unora care au pierdut, in general participantii s-au bucurat din plin de posibilitatea de a se intrece cu tineri din alte localitati, cu care de altfel au si legat noi prietenii.

Asadar, principala caracteristica a Cupei ‘Zimbrul’ la mini-fotbal a fost fair-play-ul. Spiritul de spotivitate in care s-au derulat cele 14 meciuri a fost subliniat si de arbitrul turneului, care i-a felicitat pe tinerii fotbalisti pentru comportamentul din teren, in ciuda faptului ca unul dintre jucatori a primit cartonasul rosu, iar altii citiva au primit cartonase galbene: ‘Avand in vedere ca a fost o cupa organizata de Biserica si ca jucatorii au varste de pana la 16 ani care nu trebuiau sa fie legitimati la vreun club, a fost o cupa deosebit de stransa care a beneficiat de jucatori tehnici care ar fi putut fi premiati. Jucatorii s-au comportat foarte bine, avand un comportament moral deosebit, mai ales ca turneul a fost organizat de Biserica. Am dat un cartonas rosu si 5-6 cartonase galbene pentru jocuri necorespunzatoare si periculoase.’

Mentionam faptul ca la finalul competitiei, cistigatoarea turneului, echipa ce reprezinta Protopopiatul Pascani a primit din partea organizatorilor Cupa ‘Zimbrul’, o cupa cu insemnele Institutului Cultural-Misionar TRINITAS. De asemenea, fiecare component al campioanei a primit si o minge de fotbal materiale religioase si suma de 200.000 lei oferita de catre Parohia Inaltarea Domnului la care Parintele Protopop Pavel Postolachi al Protopopiatului Pascani este preot paroh.

Celelalte doua formatii de pe podium, cele reprezentand Protopopiatele Harlau si Iasi II, au primit materiale religioase din partea Institutului Cultiural-Misionar TRINITAS si suma de 1.000.000 lei fiecare echipa din partea Parohiei Inaltarea Domnului – Pascani.

Castigatoarea Locului IV, echipa ce reprezenta Protopopiatul Saveni, a primit, de asemenea, materiale religioase oferite de Institutul Cultural-Misionar TRINITAS si suma de 1.000.000 lei din partea Parohiei Inaltarea Domnului – Pascani.

La Cupa Zimbrul din acest an au mai oferite din partea organizatorilor inca doua premii speciale care au constat in cate o icoana pe lemn cu chipul Mantuitorului Iisus Hristos reprezentat pe Sfanta Mahrama de la Edessa:

– Premiul pentru cel mai bun tehnician: un tanar care face parte din echipa ce reprezinta Protopopiatul Harlau;

– Premiul pentru cel mai portar: un tanar care face parte din echipa ce reprezinta Protopopiatul Iasi II.

Comentarii Facebook


Știri recente