La Parohia Slobozia-Cordareni din protopopiatul Dorohoi va avea loc miine cercul pastoral-misionar axat pe tema: ‘Suferinta Mintuitoare’.

La Parohia Slobozia-Cordareni din protopopiatul Dorohoi va avea loc miine cercul pastoral-misionar axat pe tema: ‘Suferinta Mintuitoare’. La aceasta intrunire vor participa preoti din protopopiat, precum si credinciosi din localitate. Parintele protopop Stelian Ciurciun ne-a oferit amanunte:

‘Ne-am gandit la aceasta tema ‘Suferinta Mantuitoare’ pentru ca noi stim ca in lume este multa suferinta, sunt multe necazuri, sunt multe probleme. Multe dintre bolile care vin asupra noastra sunt urmarile pacatelor noastre si atunci trebuie sa facem o diferentiere intre suferinta care poate sa ne mantuiasca si cea care ramane doar o suferinta fara mantuire. Am pus aceasta tema in preajma Sfintilor Patruzeci de Mucenici pentru a arata ca atunci cand suferinta este dusa cu gandul la Dumnezeu, cu dragoste fata de Dumnezeu, ea poate sa aiba cununa. Este multa suferinta in lume, sunt multi bolnavi, multi care nu au speranta. Daca ei vor vedea in aceasta suferinta un gest de dragoste din partea lui dumnezeu, prin care Dumnezeu vrea sa-i mantuie si si vor suporta aceasta suferinta cu dragoste fata de dumnezeu, atunci vor dobandi mantuirea de la Dumnezeu, si in acelasi timp bucurie pentru momentele pe care ei le intampina cu greutate.’

Comentarii Facebook


Știri recente