La parohia Sf. Haralambie din Iasi se deruleaza a doua faza proiectului ‘Tineri in dialog’, prin vizita unui grup de tineri din Germania

Un grup de tineri germani se afla in aceasta saptamana la biserica Sf. Haralambie din Iasi. Vizita se inscrie in parteneriatul existent intre aceasta parohie si Decanatul Bisericii Evanghelice din Volksburg, initiativa care prevede derularea de schimburi de experienta intre tineri din cele doua comunitati.

Parintele Radu Branza, parohul bisericii Sf. Haralambie din Iasi, a precizat ca tinerii germani au vizitat Liceul ‘Mihai Eminescu’, pentru a cunoaste pe viu organizarea invatamantului romanesc, sediul Protopopiatului I Iasi, ca si Centrul Cultural German din Iasi.

Apoi, grupul din Germania a fost condus la manastirile din nordul Moldovei, pe care le-a vizitat. Parintele Radu Branza a adaugat ca tinerii din Volksburg vor contribui si la prepararea si transportarea hranei pentru batranii asistati social de parohia Sf. Haralambie, actiune care se deruleaza astazi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…