La Paris va avea loc sedinta de vara a Consiliului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala.

La Paris va avea loc in perioada 29 iunie – 2 iulie 2005, sedinta de vara a Consiliului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala.

Reuniunea se adreseaza, in primul rand, reprezentantilor tuturor parohiilor ortodoxe din jurisdictia Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala. Programul cuprinde conferinte si seminarii in cadrul carora vor fi dezbatute teme de interes actual, reuniuni speciale ale comitetelor de femei din parohii, ale tinerilor, ale responsabililor cu cateheza, precum si organizarea unor standuri de prezentare a fiecarei comunitati.

Din agenda celor patru zile de intruniri fac parte conferinta ?Misiune/Apostolat/Emigratie? sustinuta de Inalt Prea Sfintitul Serafim – Mitropolitul Ortodox pentru Romanii din Germania, Europa Centrala si de Est, seminarii pe temele ‘Laicii si misiunea’, ‘Viata familiala’, ‘Dialog si intrajutorare intre crestini’, ‘Metoda pentru relatiile intre crestini’, ‘Compromis si marturisire’, ‘A fi francez si occidental in Mitropolia romana’, ‘A fi roman in Occident – limba, identitate, viitor, cooperare franco-romana in parohie’ sau conferinta ‘Putem sa ne sfintim si sa-L cunoastem pe Dumnezeu in parohie si in lume?’ pe care o va sustine Parintele Profesor Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

Totodata, cei prezenti vor mai putea sa ia parte si la conferinta ‘Ecumenismul, bilantul dialogului; contributia ortodocsilor la acest dialog’, in dezbaterea viitorului Preot Ioan Sauca – Directorul Institutului Ecumenic de la Bossey, Elvetia, la a doua intalnire a doamnelor preotese in prezenta Inalt Prea Sfintitului Parinte Iosif – Mitropolitul Ortodox pentru Romanii din Europa Occidentala si de Vest, la Adunarea generala a Mitropoliei si a asociatiei sale juridice de cult, prezidata de catre Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Iosif, si la conferinta ?Liturghie/Traditie/Modernitate?, sustinuta de Episcopul Siluan si Diaconul Nicolas Lossky.

Nu vor lipsi, spre finalul intrunirii religioase, seminariile pe temele ‘Liturghie, natura si cultura’, ‘Liturghie cosmica si ecologie’, ‘Participarea laicilor la viata liturgica’, ‘Sensul gestului liturgic’, ‘Participarea femeilor la viata Bisericii’, dar si oficieri de servicii religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente