La Paris a inceput cea de-a patra intalnire a Comisiei de Dialog intre Patriarhia Moscovei si Biserica Ortodoxa Rusa din afara granitelor tarii.

In data de 2 martie 2005 a inceput la Paris in Franta cea de-a patra intalnire a Comisiei de Dialog intre Patriarhia Moscovei si Biserica Ortodoxa Rusa din afara granitelor tarii.

Din partea Patriarhiei Moscovei a participat Arhiepiscopul Inochentie de Korsun, Arhiepiscopul Evghenie de Vieria, Arhiprezbiterul Vladislav Tzipin, Arhimandritul Tihon si Secretarul de comisie Preotul Nicoale Balashov.

Din partea Bisericii Ortodoxe Rusesti din Diaspora a participat Mitropolitul Marcu al Berlinului, Episcopul Amborizie de Vevey, Arhimandritul Luca, Arhiprezbiterii Nicolae Artemov si Alexandru Lebedev.

Aceasta a patra intalnire continua intr-un mod fructuos celelalte intalniri ale comisiei care au avut loc anul trecut la Moscova si Munchen.

In urma Revolutiei Bolsevice din noiembrie 1917, Biserica Ortodoxa Rusa din Diaspora s-a separat canonic de Patriarhia Moscovei, legaturile fiind reluate in cursul anului 2003, in urma insistentelor personale ale Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei si al intregii Rusii.

Comentarii Facebook


Știri recente