La Palatul Patriarhiei din Bucuresti s-au decernat astazi premiile Concursului de creatie ‘Icoana din sufletul copilului’.

La Palatul Patriarhiei din Bucuresti s-au decernat astazi premiile Concursului de creatie ‘Icoana din sufletul copilului’, aflat la cea de-a XII-a editie, concurs organizat de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Concursul ‘Icoana din sufletul copilului’ isi propune sa contribuie la educarea copiilor conform valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale: lemn, sticla, fresca, mozaic. Concursul se finalizeaza anual prin expozitii locale, in scoli si parohii judetene si nationale.

La acest Concurs participa copii si elevi din toata tara, clasele I-XII, inclusiv din Liceele de Arta, Seminariile Teologice Liceale Ortodoxe si Colegiile Pedagogice.

Lucrarile sunt realizate individual sau in grup, sub indrumarea profesorilor de desen, a preotilor, a parintilor, a mesterilor populari. El este deschis deopotriva elevilor din Basarabia, Bucovina de Nord, Voievodina, celor din comunitatile romanesti de peste hotare, copiilor de pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente